Kohta Coworkingin etätyötila Äkäslompolossa on toiminut jo kaksi vuotta. Kuva: Laura Leppäjärvi

Kohta Coworkingin etätyötila Äkäslompolossa on toiminut jo kaksi vuotta. Kuva: Laura Leppäjärvi

Kohta Coworking laajentaa Muonioon – uusi pop-up-etätyötila aukeaa heinäkuussa

Renko Satu
15.5.2023

Kohta Coworking Oy avaa uuden etätyötilan Muonioon heinäkuun alussa. Muonion matkailuneuvonnan tiloihin avautuvassa toimipisteessä on asiakkaiden käytössä kolme työpistettä säädettävine pöytineen, erillisiä näyttöjä, nopea nettiyhteys sekä kahvia ja teetä. Muonion monipuoliset palvelut ja ulkoilumaastot löytyvät naapurustosta.

”Haluamme tarjota mahdollisuuksia töiden ja tunturielämän yhdistämiseen Tunturi-Lapissa. Kohtan Äkäslompolon toimipiste on vakiinnuttanut paikkansa tunturissa viihtyvien etätyöläisten työpaikkana ja palaute on ollut todella positiivista. Palaset loksahtivat kohdalleen, kun Muoniosta löytyivät sopivat tilat ja yhteistyökumppanit. Odotamme innolla toiminnan käynnistymistä kesällä. Jos kysyntää riittää, pyrimme vakiinnuttamaan toimintaamme Muoniossa ensi talvikaudelle", Kohta Coworkingin toinen yrittäjä Heidi Siira kertoo.

”Kokemuksemme mukaan etätyötilat täydentävät paikkakunnan palvelutarjontaa. Olemme hyvin kiinnostuneita miettimään yhteistyömahdollisuuksia paikallisten yrittäjien kanssa esimerkiksi majoitus- ja palvelupakettien muodossa, jotta palveluista saadaan mahdollisimman paljon irti”, Siira jatkaa.

Uusi etätyötila toteutetaan yhteistyössä Luoteis-Lapin Matkailuyhdistyksen, Muonion kunnan ja Tunturi-Lapin Kehityksen kanssa.

”Etätyötilat ovat nykyaikaa ja tuovat lisäarvoa matkailijoille sekä Muoniolle matkailukuntana ja mahdollistavat matkailijoiden viipymien pidentämisen”, Luoteis-Lapin Matkailuyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Laura Hokajärvi sanoo.

Kohta Coworkingillä on jo toimitilat Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä. Muonion uusi toimipiste on väliaikainen pop-up-tila, jonka avulla kartoitetaan etätyötilojen kysyntää Muoniossa.