Muonion kunta juhlii 150-vuotista taivaltaan uudella ilmeellä

Renko Satu
17.2.2024

Juhlavuoden kunniaksi kunta on tehnyt yhteistyötä Vallilan pääsuunnittelija Riina Kuikan kanssa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt kuosi, josta löytyy kolme väriversiota eri vuodenaikojen mukaan.

Muonio täyttää tänä vuonna 150 vuotta ja juhlii merkkipaalua lukuisilla tapahtumilla – pienillä ja suurilla – läpi vuoden. Juhlavuoden kunniaksi kunta sai myös uuden ilmeen. Muonion juhlavuoteen suunniteltu ilme on Vallilan pääsuunnittelija Riina Kuikan käsialaa. Kuosin avulla halutaan välittää juhlavuoden teemaa ja tuoda esille Muonion kauniita maisemia ja ainutlaatuista luontoa.

Riina Kuikka on työskennellyt Vallilalla jo kahdentoista vuoden ajan. Kuikan suhde Muonioon on henkilökohtainen – hänen mummonsa on kotoisin Muoniosta, ja suvun mökki Muoniossa on edelleen aktiivisessa käytössä. Kuikka vierailee Muonion mökillä vähintään pari kertaa vuodessa.

Riina Kuikka on lumoutunut pohjoisen kauneudesta. Lapin luonto on toiminut inspiraationa monille Vallilan kuoseille ja Kuikan maalaamille luontoaiheisille tauluille.

Muonio 150 -kuosi on saanut vaikutteita Muonion luonnosta, Pallaksen maisemista, väriloistosta ja alueen eläimistä. Muonio 150 -kuosi kertoo tarinan Muonion luonnosta ja Pallaksesta, välittäen samalla niiden ainutlaatuisen tunnelman.

Kuikka on iloinnut suunnitteluprosessista, jossa hän sai toteuttaa luovuuttaan erityisesti voimakkaiden värien suhteen.

– Kuosi on syntynyt suoraan sydämestä, Kuikka sanoo.

Uusi ilme näkyy kunnan kaikessa viestinnässä, ja sitä käytetään erilaisten tuotteiden teettämiseen. Kunnan järjestämässä uusien kuntalaisten iltamassa oli jaossa esimerkiksi kangaskasseja juhlavuoden painatuksella.