Teija Laukka ideoi Pallaksen maisemiin uuden 7 keroa kavereiden kesken -tapahtuman, kun Ylläksen Seven Summits -kisaa ei tänä keväänä järjestetty. Kuva: Markku Mellanen

Teija Laukka ideoi Pallaksen maisemiin uuden 7 keroa kavereiden kesken -tapahtuman, kun Ylläksen Seven Summits -kisaa ei tänä keväänä järjestetty. Kuva: Markku Mellanen

Uusi tapahtuma – Pallaksen kerojen huiputukseen ehtii vielä mukaan

Johanna Lipsanen
22.3.2023

Lauantaina 25. maaliskuuta Pallaksella järjestetään uusi 7 keroa kavereiden kesken -tapahtuma. Ski touring ja splitboarding -kilpailussa kerot huiputetaan 2−3 hengen joukkueissa. Kilpailussa on erilliset sarjansa suksilla ja laudoilla laskeville.

Matkaan lähdetään yhteislähdöllä kello 10 Pallas-hotellilta, josta reitti kulkee kilpasarjassa Pallaskeron, Palkaskeron, Pyhäkeron, yksinäisen puun kierron, Taivaskeron, Lehmänkeron, Orotuskeron ja Laukukeron kautta takaisin hotellille. Elämyssarjassa keroja kierretään viisi tai vähemmän. Kilpailuaika päättyy kello 16.

− Turvallisuussyistä on määritelty, missä järjestyksessä kerot käydään, jotta voidaan varmistaa, että kaikki osallistujat saadaan varmasti tunturista pois. Kilpailijat vapaavalintaisesti joko tallentavat kiertämänsä reitin urheilukelloon tai ottavat jokaisen keron huipulla tiimikuvan, tapahtuman ideoija Teija Laukka kertoo.

Kilpailun järjestävät Adventure Partners ja Sport Corner Ylläs. Useat urheiluvälinevalmistajat puolestaan osallistuvat lahjoittamalla palkintoja.

− Meillä on tosi hyvät palkinnot! Voittajajoukkueen jäsenet saavat Pomocan skinit, mutta sen lisäksi palkinnoissa on muun muassa Dynafitin kypäriä ja teleskooppisauvoja, Julbon laseja ja hotelliyölahjakortti Lapland Hotelsilta. Kisasarjojen kolme parasta palkitaan, mutta palkintoja myös arvotaan kaikkien osallistujien kesken.

Tapahtumaan voi yhä ilmoittautua netissä osoitteessa www.adventurepartners.fi. Osallistumismaksu on 90 euroa henkilöltä. Tapahtuman tuotot käytetään Pallas-Yllästunturin kansallispuiston hyväksi.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös lajikokeilu, jossa skinnataan opastetusti Palkaskerolle ja harjoitellaan samalla skitouring-varusteiden käyttöä sekä skinnaus- ja laskutekniikkaa. Jos tapahtumaan ei pääse mukaan, Adventure Partnersin Instagram- ja Facebook-sivuilla voi veikata voittajajoukkueen aikaa, Laukka vinkkaa.

Laukan mukaan huono sääkään ei estä tapahtuman järjestämistä.

− Jos kävisi niin, ettei ole järkevää lähteä kiertämään seitsemää keroa, lyhennetään reittiä. Jonkinlainen kilpailu saadaan varmasti järjestettyä, vaikka keli olisi huonokin.

Lue lisää aiheesta Kuukkeli-lehdessä 17.3.2023 julkaistusta artikkelista.